Cătălin Drulă, preşedinte USR

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Am sărbătorit Ziua Europei alături de colegii mei din USR şi alianţa Dreapta Unită la Timişoara, oraşul care anul trecut a fost Capitală Culturală Europeană. Timişoara este astăzi un model de cum se poate dezvolta o comunitate locală atunci când are o administraţie modernă, europeană: tramvaie şi autobuze noi, şcoli modernizate, spitale renovate, investiţii de 635 de milioane de lei doar în 2023. 

Acelaşi lucru l-am văzut la Braşov, unde Allen Coliban transformă oraşul în capitala verde a României; la Bacău, unde Lucian Viziteu a demarat cel mai amplu program de modernizare a infrastructurii de transport; la Bucureşti, unde Nicuşor Dan, Clotilde Armand şi Radu Mihaiu modernizează capitala ţării după ce mulţi ani a fost captivă administraţiei corupte a PSD. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ştiu că, după trei ani de guvernare PSD-PNL, pare că nimic bun nu se mai poate întâmpla în România. Înţeleg dezamăgirea multor oameni care s-au săturat de scumpiri, de corupţie şi de minciuni. Dar România poate fi guvernată şi altfel. 

Când a fost la guvernare, USR a creat cel mai mare plan de modernizare a României, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este vorba despre 28 de miliarde de euro din bani europeni pentru renovarea a 25 de spitale, digitalizarea şcolilor, investiţii în infrastructura de transport şi reforme necesare pentru modernizarea ţării. 

În doar 8 luni ca ministru al Transporturilor în 2021, am început lucrul la peste 230 de kilometri de autostrăzi şi 1.000 de kilometri de drumuri expres. Am securizat finanţare europeană pentru Autostrada Moldova şi pentru modernizarea a 1.300 km de căi ferate. 

Şi, da, am intrat cu ranga peste mafia de la metrou şi am dat afară din birou clanurile politice abonate la contracte cu statul. 

România poate fi guvernată mai bine decât o fac astăzi Marcel Ciolacu şi Klaus Iohannis. PSD şi PNL fură din banii statului, lasă în urmă o datorie uriaşă, ca şi cum ziua decontului nu va veni niciodată, ca şi cum nu există o alternativă. 

Alternativa există. Anul acesta, am creat alianţa Dreapta Unită pentru a oferi o alternativă onestă şi solidă tuturor celor care s-au săturat de hoţia PSD-PNL. 

Împreună putem să oprim risipa din bani publici şi să reparăm nedreptatea pensiilor speciale. Numai anul trecut, PSD şi PNL au crescut pensiile speciale cu un miliard de lei. Preşedintele PNL, fostul premier Ciucă, încasează o pensie specială de 10 ori mai mare decât pensia unui pensionar obişnuit.  

Trebuie să oprim risipa din bani publici, să echilibrăm bugetul ţării şi să anulăm creşterile de taxe făcute de PSD şi PNL. Trebuie să lăsăm mai mulţi bani în mâinile oamenilor care muncesc cinstit şi ale antreprenorilor care creează bunuri şi servicii aici, în România. 

Iar când ne vom întoarce la guvernare, ne vom asigura că fiecare cent din cele 28 de miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi adus în ţară şi cheltuit pentru spitale, şcoli şi autostrăzi. PNRR este planul de ţară al României. Este şansa noastră să modernizăm România şi să prindem din urmă statele din Vest. PNRR va fi programul de guvernare al alianţei Dreapta Unită.

Iar la Bruxelles, colegii noştri din Parlamentul European vor susţine ca românii din Diaspora şi copiii lor să înveţe în limba română în orice şcoală din Europa. Şi pacienţii români să aibă acces la tratament oriunde în Uniunea Europeană. E timpul ca România să aibă grijă de toţi românii, indiferent dacă trăiesc în ţară sau dincolo de graniţe, pentru că România este oriunde sunt români. 

Am fost şi eu demult plecat din ţară. Mi-am făcut studiile în Canada. Am lucrat în Statele Unite şi în Europa. Am fost departe de familie. Acum, tot ce îmi doresc mai mult este ca băieţii mei să nu plece şi să-şi facă un viitor aici, în România. 

Nu îi voi lăsa pe cei de la PSD şi PNL să ne fure acest viitor. Alegerile de pe 9 iunie sunt şansa noastră să schimbăm direcţia pe care suntem astăzi. România poate fi guvernată altfel. România merită să fie o ţară modernă, europeană şi am încredere că împreună putem construi acest viitor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.