Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute, după o presupusă coliziune care a implicat o mică barcă cu motor şi o navă de croazieră pe fluviul Dunărea, la nord de Budapesta, produsă sâmbătă seara, a anunţat poliţia duminică, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cadavrele unui bărbat adult şi ale unei femei au fost găsite la nord de capitală, iar autorităţile încă le căutau pe cele cinci persoane dispărute.

Potrivit ABC, poliţia ungară a primit un raport sâmbătă noaptea târziu conform căruia un bărbat a fost găsit sângerând de la cap pe malul Dunării, lângă oraşul Veroce, la aproximativ 50 de kilometri nord de capitala Budapesta.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În apropiere au fost descoperite ulterior cadavrele unui bărbat şi ale unei femei.

La câteva ore după ce poliţiştii au început căutarea, au descoperit în apă o barcă avariată, pe care au remorcat-o până la mal.

Ei caută cinci adulţi - trei bărbaţi şi două femei - despre care cred că se aflau pe barcă.

Poliţia a spus că a stabilit că o barcă de croazieră fluvială se afla în zonă în momentul accidentului. Ei au oprit o ambarcaţiune de croazieră cu coca avariată în apropierea oraşului Komarom, la mai mult de 80 de kilometri în amonte.

Accidentul mortal are loc la cinci ani după ce cel puţin 27 de persoane au murit la Budapesta, când o ambarcaţiune de croazieră fluvială a intrat în coliziune cu o navă turistică mai mică, scufundând-o în câteva secunde.

Barca turistică Hableany, care transporta 35 de persoane care erau în mare parte turişti sud-coreeni, a fost depăşită din spate de barca de croazieră mult mai mare, Viking Sigyn, sub Podul Margit din Budapesta, în mai 2019.

Căpitanul ucrainean Viking Sigyn a fost găsit anul trecut vinovat de neglijenţă care a dus la o catastrofă în masă fatală şi condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare. El a contestat decizia.

Poliţia a anunţat duminică că a demarat urmărirea penală împotriva unui făptuitor necunoscut, fiind bănuit că a pus în pericol transportul pe apă şi a provocat moartea mai multor persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.