Fostul candidat la funcţia de primar al municipiului Buzău din partea AUR, profesorul Elena Năstăsoiu, s-a alăturat organizaţiei municipale a PNL Buzău, susţinând-o astfel pe Carmen Ichim, candidatul PNL la Primărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alături de Elena Năstăsoiu au venit alături de PNL Buzău şi o mare parte din membrii AUR care s-au retras de pe lista de consilieri locali alături de fostul preşedinte al organizaţiei municipale a AUR, dar şi fostul coordonator al AUR Sector 1 Bucureşti Mihai Dojană, care va fi director de campanie al candidatului PNL la Primăria municipiului Buzău.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Profesorul Elena Năstăsoiu a explicat că a ales să sprijine candidatul PNL fără a solicita nimic în schimb şi a decis acest lucru alături de întreaga sa echipă. De asemenea, ea a spus că gestul retragerii de la 12 noaptea a fost unul premeditat şi asumat.
 
”Am făcut-o premeditat şi asumat pentru că am vrut sa trag un semnal de alarmă la nivel naţional faţă de ce se întâmplă în AUR. Am dovezi că s-au amestecat mârşav în listele noastre şi de aceea am ales să ies la ora aia pentru că dacă aş fi ieşit mai devreme sau mai târziu nu aş fi avut acest efect. Eu cred în ceea ce înseamnă demnitate, în dialog şi democraţie. Implicarea în politică este o necesitate. Este o datorie a noastră să schimbăm lucrurile, vreau ca femeile să fie tratate altfel. Vreau promovarea valorilor naţionale şi mi-am dorit să fiu un imbold pentru tinerii cărora nu le mai pasă şi nu mai au încredere”, a spus Elena Năstăsoiu, în cadrul conferinţei de presă în care şi-a anunţat susţinerea pentru Carmen Ichim.
 
De asemenea, fostul candidat al AUR a explicat de ce a ales PNL.
 
”Am ales echipa PNL şi susţinerea pentru Carmen Ichim şi aceasta este o decizie de echipă. Am ales echipa PNL pentru promovarea egalităţii de şanse şi pentru ca femeile să fie tratate altfel. Pentru că doamna Ichim este îndreptată spre nevoile oamenilor, pentru că e nevoie să colaborăm toţi cei care putem face ceva pentru Buzău. Pentru că echipa PNL şi doamna Ichim au compatibilizat cu puncte din programul nostru de guvernare locală. Pentru că nu vreau să mai permit politicienilor aroganţi, nepricepuţi şi cu tupeu să ia decizii pentru mine. Pentru că aici există dialog şi nu dictate şi, chiar dacă mă aştept să fiu criticată, îmi asum această critică dacă se face argumentat. Eu sunt profesor de istorie, merg într-un crez, şi anume ţara mea, şi îmi asum acest lucru”, a susţinut Năstăsoiu.
 
Nu în ultimul rând, Elena Năstăsoiu a explicat că faptul că intervenţia conducerii AUR pe listele de consilieri de la Buzău s-a făcut în favoarea unor oameni apropiaţi PSD, acreditând ideea că există o înţelegere între conducerile celor două formaţiuni politice.
 
”Când s-a intervenit pe listele noastre de către domnul Simion şi conducerea judeţeană ne-am trezit cu oameni pe care nu îi cunoşteam. Adică cum vrei tu să am eu rezultate la Primărie dacă îmi schimbi lista şi aici am văzut un blat, este clar un blat cu PSD-ul. Cum să fac eu performanţă dacă nu vrei să mă laşi să merg la luptă cu oamenii care au probat?”, a mai spus Elena Năstăsoiu, fost preşedinte al organizaţiei municipale AUR Buzău. 
 
La rândul său, candidatul PNL Pentru Primăria municipiului Buzău, Carmen Ichim, a mulţumit pentru susţinere atât preşedintelui PNL Buzău, Adrian Mocanu, cât şi profesorului Elena Năstăsoiu şi foştilor membri AUR care au venit să o susţină.
 
”Vreau să mulţumesc domnului Mocanu pentru că a crezut că Primăria Buzău poate fi luată de o femeie. A crezut într-o femeie liberală şi tot la fel membrii AUR au crezut, la rândul lor, într-o altă femeie care astăzi este aici şi îi mulţumesc doamnei Năstăsoiu pentru că mă susţine necondiţionat în proiectele care le avem pentru buzoieni. Avem o strategie ce vrem să o implementăm în aceste zile şi în următorii patru ani. Credem în echipă, cred în determinare, în muncă, în oameni cinstiţi şi oneşti şi vreau ca şi buzoienii să simtă că au nevoie de o schimbare. Nu suntem şi nu vom fi aliaţi cu PSD sub nicio formă. Vârsta de pensionare este 65 de ani, trebuie să ne gândim şi la un edil când ajunge la o vârstă să lase pe altul mai tânăr să-i continue proiectele, dacă ele au fost bune, sau să facă altele”, a spus Carmen Ichim.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.