Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se concetrează pe discuţiile pentru funcţia de secretar general al NATO, întrebat dacă exclude posibilitatea de a mai candida pentru o altă funcţie la nivel european. Referitor la ce reacţii de susţinere din partea ţărilor membre a primit, şeful statului a precizat că „rezultatele sunt deosebit de sensibile”, la NATO neexistând o procedură publică sau un vot, rezultatul fiind stabilit consesual, „şi atunci aceste discuţii sunt destul de complexe, fiindcă lumea nu doreşte ca în spaţiul public să se vehiculeze felul în care au reacţionat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu mă concentrez pe discuţiile pentru NATO”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă are în vedere negocierea vreunei alte funcţii la nivel european, nu pe lângă candidatura pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, joi la Bruxelles, înaintea participării la Consiliul European.

Chestionat dacă nu va exista nicio altă discuţie pentru alte funcţii mai târziu, după momentul 9 iunie, şeful statului a răspuns: „Cred că v-am răspuns destul de tranşant”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat mai departea dacă a primit reacţii de susţinere din partea ţărilor membre şi pe cine consideră aliaţi în obţinerea acestei candidaturi, preşedintele Iohannis a replicat: „După cum am răspuns şi la altă întrebare, nu este uzual să se facă declaraţii după aceste negocieri”.

„Rezultatele sunt deosebit de sensibile, fiecare stat vrea să facă anumite afirmaţii, dar ele să fie păstrate totuşi în cadrul NATO. Vedeţi, la NATO nu există o procedură publică, nu se votează, rezultatul se stabileşte consensual, şi atunci aceste discuţii sunt destul de complexe, fiindcă lumea nu doreşte ca în spaţiul public să se vehiculeze felul în care au reacţionat. Eu cunosc reacţiile, dar, pentru a proteja aceste sensibilităţi, prefer să nu le spun public”, a conchis şeful statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.