Legendarul atlet etiopian Kenenisa Bekele, în vârstă de 41 de ani, a fost selecţionat oficial pentru Jocurile Olimpice de la Paris în proba de maraton, la 12 ani după ultima sa participare la JO, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Triplu campion olimpic la 5.000 m (2008) şi 10.000 m (2004, 2008), Kenenisa Bekele nu a mai participat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. 

Cu toate acestea, el va lua parte la festivităţile olimpice de la Paris de la începutul lunii august, deoarece etiopianul a fost inclus în selecţia naţională de maraton. Al treilea cel mai bun performer al tuturor timpurilor pe această distanţă (2h1'41''), după kenyenii Kelvin Kiptum şi Eliud Kipchoge, Bekele a înregistrat o serie de timpi foarte buni pe această distanţă în această iarnă, ocupând locul 4 la maratonul de la Valencia în decembrie (2h4'19'') înainte de a surprinde pe toată lumea, fiind aproape de victorie la Londra în aprilie (locul 2 în 2h4'15'').

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

El va fi însoţit la Paris de Sisay Lemma, câştigător al maratonului de la Valencia din decembrie cu un timp fantastic (2h1'48'') şi de Deresa Geleta (2h3'27'' la Sevilla în februarie).

Deloc surprinzător, la feminin, deţinătoarea recordului mondial, Tigst Assefa (2h11'53'' la Berlin în septembrie 2023), conduce selecţia etiopiană. Campioana mondială en titre Amane Beriso şi Megertu Alemu sunt celelalte maratoniste selecţionate.

Maratonul olimpic este programat la 10 august pentru bărbaţi şi la 11 august pentru femei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.