Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Mircea Fechet a precizat că dezbaterile privind noul Cod silvic, în comisiile de mediu ale celor două Camere reunite continuă şi a reiterat că „accesul cetăţenilor în pădure trebuie să fie liber, nerestricţionat”. „Chiar dacă există riscul ca unii să mai uite deşeuri, pet-uri, gunoaie, am încredere că, odată cu implementarea sistemului garanţie-returnare, acestea vor fi tot mai puţine”, a adăugat ministrul PNL. Acesta a mai spus că cea mai eficientă metodă de a combate furtul de lemn este confiscarea mijlocului de transport cu ajutorul căruia e furată masa lemnoasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Continuăm dezbaterile pe noul Cod silvic, în cadrul comisiilor reunite pentru mediu, din Senat. Voi repeta acest lucru de oricâte ori va fi nevoie - accesul cetăţenilor în pădure trebuie să fie liber, nerestricţionat. Chiar dacă există riscul ca unii să mai uite deşeuri, pet-uri, gunoaie, am încredere că, odată cu implementarea sistemului garanţie-returnare, acestea vor fi tot mai puţine”, a scris Mircea Fechet, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că „metoda cea mai eficientă prin care descurajăm furtul de lemne nu este cea prin care nu lăsăm cetăţenii să se plimbe prin pădure, ci cea de confiscare a mijlocului de transport cu care se fură masa lemnoasă”.

„Datoria noastră este sa ne asigurăm că prin acest Cod silvic descurajăm hoţii de lemne. Conflictul de interese este un alt element de noutate. Cred că miza acestui Cod silvic este de a asigura un echilibru între interesele fiecărei entităţi, fie că vorbim de societate civilă, organizaţii neguvernamentale, sindicate, proprietari de pădure, pădure privată sau pădure din domeniul public al statului român. Mă bucur că participă activ la dezbateri şi reprezentanţii industriei, pentru că discutăm despre 100 de mii de locuri de muncă influenţate de deciziile luate aici”, a concluzionat Mircea Fechet.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.