Cinci persoane din judeţul Vrancea au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de risc după ce ar fi vândut cannabis şi ecstasy mai multor consumatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Vrancea, doi dintre bărbaţi au fost prinşi în flagrant delict, succesiv, în municipiul Tecuci, în timp ce ar fi comercializat şi, respectiv, ar fi intermediat vânzarea unor cantităţi de canabis (drog de risc) şi a unor comprimate ecstasy (drog de mare risc). Din materialul probator administrat în cauză a reieşit că persoanele cercetate ar fi procurat, deţinut şi comercializat canabis şi ecstasy către diferiţi consumatori, pentru sume cuprinse între 70 şi 75 de lei, pentru un gram, respectiv un comprimat.
 
”În urma acţiunilor derulate şi a 6 percheziţii domiciliare efectuate, la data de 16 aprilie a.c., au fost descoperite şi ridicate aproximativ un kilogram de canabis, 159 de comprimate de ecstasy, cântare electronice şi grindere, obiecte purtând urme de substanţă, 5.000 de lei, 10 telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă. Totodată, au fost puse în executare 13 mandate de aducere. La data de 17 aprilie 2024, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea celor 5 persoane, pentru 24 de ore”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.
 
Cele cinci persoane vor fi prezentate în faţa judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, al poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.