Un bărbat de 53 de ani din Sri Lanka, urmărit internaţional după o crimă comisă la Bucureşti, în 1991, şi prins în Germania la începutul acestui an, va fi adus în România în 23 aprilie, el având de ispăşit o condamnare la 19 ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, în 23 aprilie va fi adus în ţară, de o escortă a Poliţiei Române, un bărbat de 53 de ani, din Sri Lanka, care avea emis pe numele lui un mandat european de arestare, de către Tribunalul Bucureşti, fiind condamnat pentru omor.
 
”În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare. În perioada 13 octombrie 2023 – 3 ianuarie 2024, întrucât au existat informaţii că persoana se afla pe teritoriul Germaniei, Biroul Sirene România a efectuat schimb de date şi informaţii cu Biroul Sirene Germania, în vederea depistării celui în cauză”, a arătat sursa citată.
 
Astfel, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Germania, bărbatul a fost arestat în Moers, Germania, în 3 ianuarie.
 
După aducerea în ţară, el va fi încarcerat, în vederea executării mandatului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.