Liderul PSD Marcel Ciolacu susţine că fostul premier Mihai Tudose ar putea obţine funcţia de vicepreşedinte în viitoarea Comisie Europeană. Mihai Tudose deschide lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din luna iunie. ”Pe buget-finanţe cred că ar fi un comisar foarte bun”, spune Marcel Ciolacu despre Mihai Tudose.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Mihai Tudose ar putea fi viitorul comisar european al României. 
 
”Staţi să vedem ce portofoliu… Domnul Tudose are profil de comisar. A fost prim-ministru, poate să fie şi vicepreşedinte al Comisiei, ţinând cont că a fost prim-ministru, ştiţi că există o cutumă. Acum, dacă luăm comisarul pe Sănătate, presupun că nu poate să fie domnul Tudose. Din negocieri, trebuie văzut profilul. Mi-aş dori ceva pe zona economică, pe vecinătăţi, pe extindere, ţinând cont că de Republica Moldova, de Balcanii de Vest. Portofoliul economic mi se pare cel mai potrivit. Sau pe buget-finanţe cred că ar fi un comisar foarte bun ( Mihai Tudose - n.r.)”, a spus Marcel Ciolacu. 
 
În luna martie, Adina Vălean, actual comisar european pentru Transporturi, a susţinut că ar fi un mare câştig dacă România ar obţine un portofoliu legat de industrie în viitoare Comisie Europeană.
 
”Eu aş spune că ar trebui scoasă industria din alte combinaţii şi trebuie făcut un portofoliu industrial serios la nivel european şi cred că pentru România ar fi un mare câştig. Cu atât mai mult cu cât industria a fost puţin neglijată în ultima vreme, politicile s-au axat mai degrabă pe decarbonizare, ori acum pentru competitivitate economică accentul se va pune din nou pe industrie. Vrem să scăpăm de dependenţa materiile prime din ale părţi, vrem să reindustrializăm Europa şi cred că acesta va fi un portofoliu de mare influenţă la nivel european”, a explicat Adina Vălean la Prima TV.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.