Daria Kasatkina, una dintre puţinele jucătoare care şi-au declarat homosexualitatea în circuitul WTA, spune că i s-au oferit "garanţii" privind siguranţa sa în cazul în care va concura în Arabia Saudită, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătoarea în vârstă de 26 de ani se află în cursa pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la sfârşitul sezonului, care va avea loc pentru prima dată la Riad, în luna noiembrie a acestui an.

"Mi s-au dat garanţii că voi fi bine", a declarat numărul 11 mondial pentru BBC Sport, întrebată dacă sportivele gay ar trebui să se simtă confortabil să participe.

Când a fost întrebată la Wimbledon anul trecut, Kasatkina şi-a exprimat rezervele cu privire la faptul că Turneul Campioanelor va avea loc în Arabia Saudită, spunând că există "multe probleme legate de această ţară".

Dar, vorbind la Madrid Open după o victorie în turul al treilea în faţa Anastasiei Pavliuchenkova, Kasatkina a menţionat beneficiile de a duce evenimentul emblematic al turneului la Riad, în cadrul unui contract pe trei ani.

"Dacă mă calific, înseamnă că sunt pe locul opt în lume - este o veste grozavă pentru mine", a spus ea. "Vedem că saudiţii sunt acum foarte implicaţi în acest sport, vor să dezvolte acest sport. Şi atâta timp cât le oferă posibilitatea oamenilor de acolo, copiilor şi femeilor tinere să vadă de fapt acest sport - astfel încât să îl poată urmări, să îl poată juca, să poată participa la acest lucru, cred că este grozav.".

Human Rights Watch a declarat pentru BBC în decembrie că instanţele saudite au condamnat persoane pentru promovarea homosexualităţii online şi a adăugat că "persoanele LGBT din Arabia Saudită trebuie să practice o autocenzură extremă pentru a supravieţui în viaţa de zi cu zi".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.