Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ anunţă, miercuri, că, în cadrul vizitei ministrului Federal de Interne Nancy Faeser, s-a discutat despre susţinerea căminelor de bătrâni ale etniei de către Germania, despre învăţământul de limbă germană maternă şi despre relaţiile bilaterale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit la Bucureşti vizita doamnei Nancy Faeser, Ministrul Federal de Interne. La Parlament, am discutat împreună cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, despre stadiul relaţiilor bilaterale dintre România şi Germania şi am mulţumit doamnei ministru Faeser pentru susţinerea Guvernului Federal pentru aderarea României la Spaţiul Schengen”, a scris, miercuri, pe Facebook, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ.

Acesta a precizat că, la reşedinţa ambasadorului german, alături de preşedintele FDGR, Paul-Jürgen Porr, s-a discutat despre probleme etnicilor germani.

”Am discutat despre susţinerea căminelor noastre de bătrâni de către Ministerul Federal de Interne, învăţământul de limbă germană maternă şi relaţiile bilaterale. La Templul Coral, am fost primiţi de către preşedintele FCER, domnul deputat Silviu Vexler, şi am discutat despre colaborarea dintre comunitatea evreiască şi minoritatea germană din România. Doamna ministru Faeser a plecat cu foarte bune impresii din România şi a promis ca va reveni cât mai curând posibil, pentru a vizita minoritatea germană la ea acasă”, a mai scris Ovidiu Ganţ.

Nancy Faeser, aflată în vizită oficială în România, a avut, marţi o întâlnire cu omologul român, Cătălin Predoiu, cu care a discutat, între altele, despre susţinerea aderării depline la Spaţiul Schengen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.